Skip to main content

Curriculum Vitae

Wetenschap

Tijdens mijn bachelor Biomedische Technologie (BMT) aan de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e), heb ik een minor in BMT en nanotechnologie gevolgd op de Queen Mary University of London om mijn kennis te verbreden. Ik sloot mijn bachelor af bij Xilloc Medical B.V., met de focus op 3D printen van medische implanten.

Later volgde ik een master Biomedical Engineering (TU/e) in de richting van biomedische chemie bij Prof. Bert Meijer en Prof Patricia Dankers. Voor mijn master proefschrift initieerde ik een samenwerking met het Catharina Ziekenhuis Eindhoven. Hier heb ik gewerkt aan de verbetering van de HIPEC, een buikchemo spoeling voor patiënten met interperitoneale kanker.

Tijdens mijn twee-jarige master heb ik drie extra certificaten behaald: Honours program of Netherlands Research School of Chemical Biology, Certificate of Entrepreneurship and Technology en Certificate Technical Management. Daarnaast was ik lid van de onderwijscommissie om de kwaliteit van het onderwijs te controleren en behouden. Ook werkte ik mee in het onderwijs door studenten te begeleiden in theoretische vakken en op het laboratorium. Tot slot heb ik mijn master programma afgesloten met een onderzoeksproject bij Prof Dietmar Hutmacher aan de Queensland University of Technology in Brisbane waarbij ik diverse in vivo studies heb uitgevoerd.

Tijdens mijn promotie bij Prof Patricia Dankers van het Dankerslab en bij co-promotor Carlijn Bouten werkte ik aan het nabouwen van de complexiteit van een kloppend hart met behulp van chemie en 3D printen.

Na mijn promotie wilde ik de bijzonder mooie onderzoeken transleren naar de maatschappij door innovaties tot een product te maken en op deze manier patienten te kunnen helpen. Op dit moment ben ik de CEO en mede-oprichter van VivArt-X waarbij we samen met een fantastisch team werken aan een oplossing voor het gezond terug groeien van borstweefsel na amputatie bij borstkanker patienten.

Wetenschapscommunicator

Naast onderzoek doen, ben ik in mijn vrije tijd o.a. actief als wetenschapscommunicator. Ik vind het belangrijk dat wetenschap een prominentere rol krijgt in de media, zodat de maatschappij beter op de hoogte is van de status van onderzoeken en de oplossingen die er al bestaan voor de huidige problemen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat jonge (vrouwelijke) wetenschappers vaker in beeld moeten komen om de traditionele stereotype beeld over wetenschappers te doorbreken. Met nieuwe rolmodellen kunnen we samen de jonge generatie inspireren en motiveren voor de wetenschap.

In 2018, ben ik één van de ‘Faces of Science’ geworden van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Als jonge onderzoeker geef ik via blogs, vlogs en publieke optredens een kijkje in de wetenschappelijke keuken. Het is een enorme uitdaging om fundamenteel onderzoek tastbaar en begrijpelijk uit te leggen. Daarnaast merk ik ook dat er weinig fundamentele onderzoeken in daglicht worden gezet terwijl deze net zo’n belangrijke bijdrage hebben voor de maatschappij. In deze digitale tijdperk worden mensen overladen met informatie. Naar mijn mening mag wetenschap meer zichtbaar worden in de media zodat mensen verrijkt worden met de juiste feitelijke informatie.

Op dit moment treed ik veel op in de media als wetenschapper, wetenschapscommunicator, moderator of jurylid bij o.a. BNR nieuwsradio, RTL 4, Radio NPO1, BNNVARA Radio NPO2, Universiteit van NL, Museumnacht, National Geographic Magazine NL, Inscience festival, Famelab, regionaal nieuws etc.

Entrepeneur

NOYA NOIR is een droom die ik deelde met een goede vriendin vanaf de middelbare school. Stiekem droomden we over het starten van een eigen bedrijf en het oprichten van eigen modelabel. Zonder enige voorkennis of opleiding was het een enorme uitdaging, maar met een gezonde dosis motivatie, doorzettingsvermogen en eisen zijn we deze uitdaging aangegaan. Het ontwerpen van een universeel mode-item die elk outfit afmaakt en geschikt kan zijn voor elke vrouw op de wereld. Een klassieke en tijdloze uitstraling is een pré en functionaliteit is een must.

Onze fascinatie voor reizen en andere culturen heeft tot deze unieke naam geleid. ‘NOYA’ betekent mooi ornament in het Arabisch en ‘NOIR’ betekent zwart in het Frans. Zwart is een essentiële kleur in de garderobe van elke vrouw. Naast een klassieke en elegante kleur is het ook een stoere kleur en daarom passend voor elke vrouw, precies zoals het label NOYA NOIR.

Nu is NOYA NOIR bekend van o.a. LINDA.meiden, ELLE NL, Glamour, Cosmopolitan, Cosmo girl, Grazia, Beau Monde, &C, Viva, Flair etc.